Mitä turvesuon tuotantokäytön jälkeen?
Turvesuopohjia vapautuu vuosittain noin kaksi tuhatta hehtaaria. Kinno selvittää yhdessä Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristöopiston kanssa ruoka-, rohto ja biomassakasvien tuotantoedellytyksiä turvesuolla ja vertaa hyötyjä ja mahdollisuuksia muihin vaihtoehtoihin. Keskeisten asiantuntijoiden eli maanomistajien ja turveyrittäjien näkemyksiä ja ideoita tarvitaan! Tule mukaan kuulemaan kokemuksia erilaisista käyttömuodoista ja kertomaan mitä itse ajattelet.
Tapahtumaan odotetaan erityisesti:
- turvetuotantoalueiden omistajia ja hallinnoijia
- turveurakoitsijoita
- muita turvetuotantoalueiden jälkikäytöstä kiinnostuneita
Aika: 12.12.2024 klo 9.00–13.00
Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Kauppalankatu 13, 45100 Kouvola, Coworking tila (alakerta)
OHJELMA
Aamukahvi ja suolaista purtavaa
Case ex-turvesuo: liiketoimintana lintujahdit ja koirakoulutus
- Esimerkki Karstulasta
EU tuet viljelyyn otettavilla turvesuonpohjilla
- Johtava kasvituotannon asiantuntija Netta Leppäranta, ProAgria
Kustannusrakenne erilaisilla jälkikäyttömuodoilla
- Projektipäällikkö (SuoLiike), Maarit Kari, Kouvola Innovation Oy
Pajun lyhytkiertoviljely turvesuon pohjilla - kokemuksia 45 vuoden ajalta
- Dosentti Veli Pohjonen, Helsingin Yliopisto
Maakunnallisia skenaarioita ja niiden vaikutuksia
- Tutkija Lasse Aro, Luonnonvarakeskus
Biotauko ja pientä purtavaa
- Näkemyksiä, kysymyksiä ja ehdotuksia - työskentelyä ja keskustelua ryhmissä
Yhteenveto ja eväitä jatkoon
Tervetuloa mukaan!
Ilmoittautumiset 10.12. mennessä.
Lisätietoja: Maarit Kari p. 040 532 2670, maarit.kari@kinno.fi