Tapahtuman oletuskuva

Käyrät kurkut – Kymenlaakson pelto- ja ruokahävikistä uusia tuotteita?

10.9.2024 14:00

Synergiakeskus Kohoa

Yrittäjä, alkutuottaja – tule keskustelemaan elintarvikealan hävikin hillitsemisestä ja sivuvirtojen hyödyntämisestä esimerkiksi uusiin tuotteisiin. Tilaisuudessa kuulemme mielenkiintoisia esimerkkejä hävikin ja sivuvirtojen hyödyntämisestä ja vastuullisuuden imagoarvosta. Suomessa juures- ja vihannestuotannossa peltoon jäävän hävikin määrä voi olla jopa 35- 40 prosenttia. Miten voisimme Kymenlaaksossa hyödyntää nykyistä paremmin alkutuotannon ja jalostuksen sivuvirtoja?

Aika: tiistaina 10.9.2024 klo 14-17

Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Kohoa Co-working tapahtumatila

 

Ohjelma

Tervetulosanat, Päivi Karhunen, Kouvola Innovation Oy

Uusia innovaatioita pelto- ja ruokahävikistä – yrityspuheenvuoro

Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen - Kim Karlsson, Lantmännen Agro Recycling Oy

Ympäristökestävyys ruokasektorilla – Suvi Anttila, ProAgria Keskusten Liitto ja Päivi Matilainen, Pro Agria Etelä Suomi ry

Selvitystyön tulokset: Metsä- ja maatalouden jätevirrat Kymenlaaksossa - Teo Virta, Kouvola Innovation Oy

Keskustelu ja kysymyksiä

Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Loput puhujat ilmoitetaan elokuussa.

 

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä KEKE Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -hankkeen, HUIMA Hyötyvirran uudet innovaatiot ja mahdollisuudet aluekehittämisessä -hankkeen ja Pro Agria Etelä-Suomi ry:n kanssa

 

yhdes.png

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   10.9.2024 14:00
Päättyy:   10.9.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Synergiakeskus Kohoa

Kauppalankatu 13
45100 Kouvola

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Päivi Karhunen

+358 40 511 7783

paivi.karhunen@kinno.fi