Yrittäjä, alkutuottaja – tule keskustelemaan elintarvikealan hävikin hillitsemisestä ja sivuvirtojen hyödyntämisestä esimerkiksi uusiin tuotteisiin. Tilaisuudessa kuulemme mielenkiintoisia esimerkkejä hävikin ja sivuvirtojen hyödyntämisestä ja vastuullisuuden imagoarvosta. Suomessa juures- ja vihannestuotannossa peltoon jäävän hävikin määrä voi olla jopa 35- 40 prosenttia. Miten voisimme Kymenlaaksossa hyödyntää nykyistä paremmin alkutuotannon ja jalostuksen sivuvirtoja?
Aika: tiistaina 10.9.2024 klo 14-17
Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Kohoa Co-working tapahtumatila
Ohjelma
Tervetulosanat, Päivi Karhunen, Kouvola Innovation Oy
Uusia innovaatioita pelto- ja ruokahävikistä – yrityspuheenvuoro
Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen - Kim Karlsson, Lantmännen Agro Recycling Oy
Ympäristökestävyys ruokasektorilla – Suvi Anttila, ProAgria Keskusten Liitto ja Päivi Matilainen, Pro Agria Etelä Suomi ry
Selvitystyön tulokset: Metsä- ja maatalouden jätevirrat Kymenlaaksossa - Teo Virta, Kouvola Innovation Oy
Keskustelu ja kysymyksiä
Tilaisuudessa kahvitarjoilu.
Loput puhujat ilmoitetaan elokuussa.
Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä KEKE Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -hankkeen, HUIMA Hyötyvirran uudet innovaatiot ja mahdollisuudet aluekehittämisessä -hankkeen ja Pro Agria Etelä-Suomi ry:n kanssa